THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

lørdag den 26. september 2009

Bekräftelse på obekräftade förkunskaper - Bekræftelse af ubekræftede forkundskaber

Senaste dagarna har jag känt mig totalt oinspirerad. Ingen lust att skriva. Bara lyssnat på musik.


Sen råkade jag slå på tv-n och trillade in på 'Hollywood fruar'. - Och som ett trollslag kom det till mig. Den där lusten att dissa någon.

- De korkade brudarna är ju bara en studie i låg själv känsla. Jag tycker synd om dem. Fast på ett negativt sätt. Därför att när någon så uppenbart idiotförklarar sig själv och målar upp en bild av kvinnor som dockor och scenprylar, så kan jag inte låta bli att gap-skratta. - Speciellt när målaren är kvinna och uppenbart vill tas på allvar.


Jag vill dissa de där killarna kallade på TV3 som tycker att det här är bra TV. Och som med hjälp från Anna Anka med flera får tillfredsställd sin egen korkade uppfattningsbild av kvinnor. - Snacka om snett verklighetsbild.


Men - i själva verket är det vi - tittarna - som är de största idioterna. Att vi överhuvudtaget vill titta på program som Hollywood fruar, BF Paris Hilton, Bachelor och så vidare är ju höjden av dumhet. Så högst uppe på listan över personer seriöst i behov av hjälp finns jag. - Undrar hur det egentligen står till uppe på takvåningen!?!


*****************************************************************


De seneste dage har jeg været ramt af en følelse af total mangel på inspiration. Ingen lyst til at skrive. Bare lyttet til musik.


Så kom jeg i et svagt øjeblik til at tænde for tv-et og landede lige midt i 'Hollywood fruer'. - Og fik som med et trylleslag en rigtig forbandet lyst til att rakke ned på nogen.

- De dumme blondiner er jo bare et studie i lavt selvværd. Jeg har ondt af dem. Men på en negativ måde. Fordi at når nogen så tydeligt idiotforklarer sig selv og maler et billede af kvinder som dukker og stage gadgets, så kan jeg simpelthen ikke lade være med at skrupgrine. - Specielt når maleren er en kvinde som åbenlyst tigger om at blive taget alvorligt.Jeg vil rakke ned på de der såkaldte mænd på TV3 som synes at det her er godt TV. Og som med hjælp fra Anna Anka og andre får tilfredsstillet sin egen latterlige opfattelse af kvinder. - Var der nogen der lige snakkede om skævt verdensbillede?


Men - i virkeligheden er det vi - seerne som er de allerstørste idioter. At vi overhovedet vil bruge tid på at se programmer som Hollywood fruer, BF Paris Hilton, Bachelor og så videre er jo topmålet af dumhed. - Så længst oppe på listen over personer som virkelig behøver hjælp, befinder jeg mig. - Undrer hvordan det egentlig står til oppe i den øverste etage!?!

Cheers,
Asta

søndag den 20. september 2009

Afdelingen for småting og andet krams

Forleden kom hr. Asta glædestrålende hjem og fortalte at han var så frisk som en 30-årig. F.eks. havde han et BMI på 132. - Hvilket i så fald skulle betyde, at han 'kun' vejer ca. 262 kg for meget. - Med andre ord: En selvskreven kandidat til 'Du er hvad du spiser'............


*********************************************************Elsker at læse kendis pladder på Twitter og Myspace. De sjoveste er dem der skriver selv. Nogle med mere held end andre. Oftest fuldkommen uforståeligt for omverden (undtagen Magnus Betner som er rigtig god til det). Jeg læser hans blog og hans twitter tweets hver dag. Med stor fornøjelse. Han er genial!

Læser også Mansons, men dér er jeg sgu lost. Jeg har ingen idé. Men han får meget respons - det er helt mageløst faktisk. Jeg tror at ligegyldigt hvad mester skriver, så synes alle det er helt fantastisk.  ....... Interessant.

Det er som når kejseren går gennem byen splitter-ravende fornøjet, og alle siger at hans beklædning er det mest fantastiske de har set.

Man undrer jo hvem det egentlig er der ikke er helt frisk i hovedet dér ...........

Cheers,
Asta

mandag den 14. september 2009

Påståelighed og andre galskaber

Det er yderst sjældent jeg bliver rigtig forbandet, men i dag lykkedes det faktisk nogen at få mit blod meget tæt på kogepunktet. Selvom jeg med en vis stolthed kan sige - det var kun ligeved og næsten.

Det begyndte allerede i fredags. Nogen som mailede og ville have hjælp. Fint. Jeg hjalp. Men det var ikke godt nok, for personen mente at jeg ikke forstod hvad problemet var. Gu fanden gjorde jeg det! - Som det naturligtvis skulle vise sig i dag. Hvor samme person igen tar fat og vil have hjælp med samme problem. Får det igen - bare på en lidt mere udviklet måde. Med en masse billeder, og fine pædagogiske pile. - Nej - det er stadigvæk mig der er idiot og ikke fatter. Okay. Så glem det. - Men så blev hun jo ved. Og til sidst kom hun frem til at det i bund og grund nok handlede om at jeg kan noget hun ikke kan. Nemlig læse og forstå.


Kruxet i det her er ikke så meget det at hun ikke kan. Men mere måden hun ikke kan på. Helt okay at man ikke kan - men hvis du beder om hjælp - så lad være med at sige at den hjælp du får er forkert. Hvis du ikke ved - hvordan ved du så at hjælpen er forkert?

Og så er der sådan en sjov ting med mennesker der er påståelige. De siger ikke 'undskyld'. De sender et 'nåh, ja, men nu virker det'-mail - med en f.... glad sol!

Hvad er det forresten for en klovn der har opfundet alle de dér mystiske tegn og smilere og andet gejl? - Kan man ikke bare sig 'Ha en glad dag' længere? - Eller 'tak for hjælpen. Håber solen skinner på dig'?

Jeg véd godt vi ska spare på energien, men helt ærligt! Jeg tror ikke det var sådan Al Gore mente!

Nu når vi taler om solen. - Der findes altid nogen som kan bringe smilet frem på en regnvejrsdag. Miss Winty går altid sikkert hjem. Og så er der lige min ynglingsfigur - Marilyn Manson alias Willy Wonka. Jeg sad og så en video med ham i går på YouTube. Fra Japan. Blandt andet åd han en burger. Det var ikke så meget det at han åd en burger - det var mere måden. Han sad ikke og smaskede den i sig som folk normalt gør. Nej, Han delte den i 4 dele og så åd han den som om det var et stykke baguette - ikke en burger. Med halv-handsker på. Det var jeg lidt fascineret over.

Han har det helt sikkert ligesom jeg: Der er ikke noget værre end at få noget mellem fortænderne. Men hvis man brækker skidtet i stykker og stopper det i munden, så fastner salaten kun i kindtænderne. Det er der ingen der ser alligevel.

Desuden var det ret underholdende at se et menneske på 1,90 + 10 cm plateausko a la dem som man gik med i 8. klasse omringet af japsere hvis middellængde er ungefær som min. - Han filosoferede en del omkring det her med at kunne shoppe i fred-:)

Cheers,
Asta

lørdag den 12. september 2009

Reflektion

Ibland vill jag skriva på danska, ibland på engelska. I dag vill jag skriva på svenska. Jag vet inte varför det är så. Jag förstår inte alltid hur jag själv tänker. - Kanske inte så konstigt att andra inte heller alltid förstår hur jag tänker.

Hur det nu än är med den saken. - Nevermind.

Jag har beställd Sara Kadefors' nya bok 'Borta Bäst'. Jag känner att jag bara måste läsa den. Eller rättare sagt: Jag måste lyssna på den. Därför har jag beställd ljudboken.

'Borta Bäst' handlar om utanförskap, om yttlighet och om facad. Och om varför vi väljar och prioriterar som vi gör. Och om drömen om det perfekta livet. Jag skrev om just det här i söndags - på danska. Och nu utvecklar jag det på svenska.

Egentligen är det en fantastisk fördel att våra mång-språkig. Man kan leva och arbeta i många olika länder. Det är en gåva. Det som kan bli en aning tokigt ibland är de kulturella skillnader som finns och som språk kompetencen inte kan stoppa.

Många tror att vi här i Skandinavien är så lika varandra - att vår kultur är lika. Men så är det inte. Det är inte bara havet och bergen som delar på oss. Vi är så olika som natt och dag - eller som sol och måne. Vi tror vi vet en massa saker om varandra. Vi tror vi lätt kan hoppa in och bli en i gänget. Men det stämmer inte. Det är precis tvärtom.

Man lever ett utanförskap - helt frivilligt. För man passar inte riktigt in någonstans. Jag är inte längre dansk. - Men jag blir aldrig svensk heller. Så vad är jag då? - En kosmopolit kanske - en världsborgare?

Det känns så ibland. - Speciellt när jag läser tidningen. Kolla på Aftonbladet eller Expressen. Herregud - vilket svammel. Numera läser jag enbart DN Kultur. Och text tv. För jag står inte ut med alla fantasier som journalister får för sig att skriva. - Exempelvis den där löjliga artiklen som Daniel nånting skrev för ett tag sen, och som slutade i ett bråk som kom att handla om anti-semitism och Israel och yttrandefrihet - istället för det som det borde ha handlat om, nämligen att det finns kriminella element i den här världen som blir rika på att lura fattiga människor att sälja sina eller sina anhörigas organ.

Det är ju hel-korkad.

Om mina organ kan användas när jag är död, då är det helt okej att använda dem. Om alla säger så - då skulle det inte finnas nån illegal marknad för organ försäljning.

Hur botar man en fanatiker? - Jag bara undrar.

Vad är det som händer i mitt gamla land? Vart tog vett och etikett vägen? Får man skriva og tala om andra människor som man vill? Är det okej att kalla alla muslimer för potentiella terrorister?

Vart tog förnuftet vägen när en politiker som Nasser Khader får för sig att ställa förslag om att förbjuda användning av burka i ett land där det finns max 50 kvinnor som skulle ta på en sån?

- Jag undrar hur Nasser egentligen trivs med sig själv?

Nasser är född i Syrien. Men han är fan mer höger-populistisk än Pia Kjærsgaard! - Som tycker att Danmark ska vara muslim-fritt. Hur i all världen kan en muslim få för sig att ens tala med Pia?

Förklaringen är kanske enkel: Nasser är politiker. Han säger vad som helst för att få sitta i Folketinget.

Som Silvio - jag menar - han vill MAKT! Det vet alla.

- Vilken skillnad finns det förresten på Nasser och Silvio?

Titta på den här affischen:

I Danmark kallas det för yttrandefrihet. Jag kallar det för skrämsels propaganda och fanatism.

Hur botar man fanatiker i Världens lyckligaste land?

Skulle det kunna hända i Sverige också? JA! Självklart. Det händer redan.

"....När fick en svensk gangster ställa villkor i tv? De döms och hamnar i fängelse." - Och vidare "...Det är dags för vanliga svenskar att kraftigt protestera. Det är inte rasism utan enbart realism." Underskrivit Bernt O. Genberg.

Läste ovan i min egen lokala tidning i morse. Det handlar om oroligheterna i Göteborg. Men Bernt har ju inte förstått att dessa oroligheter först och främst handlar om frustration över att bli betraktade som ovärdiga detta samhället.

Jag har tyvärr ingen rösträtt vid riksdagsval. Man måste vara svensk medborgare för att få det. Även om jag har bott här i 16 år och betalar mer i skatt än många, så är jag också utanför samhället. Jag har ingen möjlighet att förhindra SD att ta sig in i Riksdagen vid nästa val.

Jag har ingen rösträtt i Danmark heller. Den förlorade jag när jag emigrerade. Även om jag fortfarande har mitt rödbettsfärgade medborgarskap och pass.

Så visst fan är jag utanför. Allt. Förutom att jag givetvis kan säga min åsikt. Och jag tycker inte om det som händer i vårt såkallade demokratiska, civiliserade samhälla just nu. De som tror att om man bara ignorerar SD - så försvinner de. Nej. Det gör de inte. Och även i Sverige kommer vi få uppleva hedervärda gamla sosserna tala om det muslimska hotet mot vårt land. För det är det som är trendigt just nu. Precis som anti-semitism var trendigt på 30-talet.

Cheers,
Asta